Palvelut

viulu takaa

Jousisoittimen rakentaminen

Olemme rakentaneet jousisoittimia vuodesta 1987 alkaen. Portfolioomme kuuluu muun muassa lukuisia viuluja, barokkiviuluja, alttoviuluja, selloja, bassogamboja ja kontrabasso. Nykyisin rakennamme soittimia tilauksesta.

Soitin on kuin taideteos, kuin yksilö. Lisäksi jokainen soittaja on erilainen. Tilaustyönä tehtäessä soitinta rakentaessa huomioimme tilaajan toiveet ja tarpeet soitinta kohtaan. Soitin on henkilökohtainen työväline, joka ei toimi samoin eri soittajilla. Sama soitin kahdella eri muusikolla soi eri tavoin riippuen heidän soittotyyleistään ja –ominaisuuksistaan. Soitinrakennuksessa oikeanlaisen materiaalin huolellinen valinta onkin ensiarvoisen tärkeää. Päämääränämme on luoda muusikon soittotyyliin täydellisesti istuva instrumentti, joka on riittävän ilmaisuvoimainen ja tuo esille muusikon parhaat puolet soittajana. Oikeanlaisista, korkealaatuisista materiaaleista valmistettu toimiva soitin oikein huollettuna on muusikon elinikäinen kumppani.

Jousisoittimen korjaus ja huolto

Tarjoamme asiantuntevaa korjaus- ja huoltopalveluita kaikenkokoisille soittimille. Soitin säilyttää paremmin arvonsa säännöllisen huollon myötä. Toteutamme soitinhuoltoa ja -korjausta jousisoitinten lisäksi myös kitaroille, kanteleille ja muille instrumenteille. Pienemmät huollot suoritamme myös paikanpäällä Oulussa, suuremmat aina Haapaveden verstaalla. Mikäli ette ole varmoja mikä soittimessanne on vikana, voitte tuoda sen tutkittavaksi veloituksetta verstaallemme. Annamme teille kustannusarvion ennen työn aloittamista. Tyypillisimpiä huoltotoimia ovat jousien jouhitukset, otelautojen höyläykset sekä soitinten puhdistukset. Usein jo pelkkä soittimen puhdistaminen auttaa kirkastamaan äänen, jolloin instrumentti soi aiempaa paremmin. Suosittelemmekin soittimen puhdistusta käytöstä riippuen vuosittain.

Toisinaan soitin voi vaatia haastaviakin korjaustoimia onnettomuuden jäljiltä, jotka vaativat ammattitaitoa ja tarkkaa huolellisuutta. Tarjontaamme kuuluu sekä isot että pienetkin korjaustyöt aina soittimien trimmauksista pidempiaikaisiin restaurointitöihin.

Arvosoitinten restauroinnit eli entisöinnit ovat haastavia töitä, jotka vaativat ammattitaitoa, huolellisuutta ja aikaa. Vaativia entisöintitöitä pystyy tekemään vain alansa parhaimmat ja kokeneimmat rakentajat. Restaurointi nostaa soittimen arvoa ja pitää sen kunnossa. Laadukasta restaurointityön jälkeä ei soittimesta edes huomaa aikaisempaan verrattuna. Soittimen alkuperäistä lakkapintaa voidaan pitää yhtenä instrumentin osana, jota tulee vaalia. Lakkapinnan korjauksissa vanhaa tulee kunnioittaa siten, ettei lakkakorjauksen jälkeä huomaa. Tätä voidaan verrata vanhojen arvotaulujen entisöintiin – teoksen maalin lohjetessa koko taulua ei voida maalata uudelleen vaan korjaukset tulee tehdä paikallisesti ja huomaamattomasti.

Soittimet ja tarvikkeet

Maahantuomme ja hankimme sekä uusia että käytettyjä soittimia, myös arvosoittimia. Kauttamme onnistuu hankkia instrumentti jokaiseen kokoon sekä käyttötarkoitukseen aina aloittelijasta ammattilaistasolle saakka. Jousisoitinten lisäksi myymme myös muita soittimia, kuten kanteleita, harppuja, ukuleleja, nokkahuiluja, tinapillejä sekä muita puhaltimia. Opastamme myös soittimen kotihuollon ja säilytyksen kanssa. Soittimien lisäksi soitintarvikkeet, jouset, nuotit ja kotelot kuuluvat valikoimiimme. Autamme muun muassa sopivien hartsien, kielten, tallojen, leuka- ja olkatukien löytämisessä.

Soitinvuokraus

Vuokraamme jousisoittimia tytäryhtiömme Pohjolan Vuokrasoittimen kautta. Vuokrasoitinten valikoimasta löytyy kattavasti eri kokoisia viuluja, alttoviuluja ja selloja. Jokainen soitin on huollettu verstaallamme ennen vuokra-ajan alkua. Toimitamme soittimia ympäri Suomen, mutta soittimen voi halutessaan noutaa paikan päältä Haapavedeltä.

Tutustu Pohjolan Vuokrasoittimen valikoimaan täältä.